Het pleeg maatje

De Stichting introduceert het pleeg maatje. Deze gratis dienst is bedoeld voor onze cliënten die even moeten wachten op een geschikt maatje voor de individuele vraag. Om onze betrokkenheid te accentueren bieden wij alle cliënten aan om gebruiken te maken van een pleeg maatje.

Deze dienst is niet verplicht en kan door de cliënt op elk gewenst moment stop gezet worden.

 

Wat is een pleeg maatje?

Een pleeg maatje is een vrijwilliger met voldoende maatjesschap ervaringen.

Hij of zij komt langs voor een praatje. De frequentie van dit bezoek is een keer per maand bij cliënten zonder maatje en een keer per kwartaal bij cliënten met maatje. Het bezoek aan de cliënt duurt maximaal 1.5 uur.

 

Het verschil tussen het pleeg maatje en een “gewoon” maatje is dat een pleeg maatje aanwezig is voor een beperkte tijd en alleen voor een praatje. Hij/zij onderneemt geen activiteiten met de cliënt.

 

Een vrijwilliger maatje onderneemt wel diverse activiteiten met de cliënt. De frequentie van zijn aanwezigheid bij de cliënt hangt af van de afspraken die onderling zijn gemaakt met de cliënt.

 

Bij de aanmelding van de cliënt bij de Stichting, krijgt hij/zij de keuze wel of geen gebruik te willen maken van het pleeg maatje. Cliënten die al gebruik maken van deze dienst kunnen er altijd mee stoppen, wanneer zij vinden dat deze dienst niet meer relevant is.