Wat is een gezelschapsmaatje

Een vrijwilliger die als gastheer of gastvrouw cliënten thuis bezoekt om activiteiten te ondernemen. Dat is een gezelschapsmaatje, ook buddy of gewoon vrijwilliger genoemd. Een maatje is betrokken en betrouwbaar. Met een vrijwilliger maatje kunt u gezellige activiteiten ondernemen. Bijvoorbeeld: naar de markt, op een terrasje zitten, naar de therapie of arts, een avondje uit, een familielid of kennis bezoeken, een spelletje doen, een eindje rondrijden, samen koken, samen boodschappen halen. Kortom leuke activiteiten doen, waarbij u graag gezelschap wilt van uw vrijwilliger maatje.

U kunt een beroep doen op uw vrijwilliger maatje wanneer u het nodig acht of u dat wilt. U kunt direct het maatje bellen voor een afspraak. De afspraak wordt dan in onderling overleg gemaakt.

Al onze vrijwilligers maatjes onderschrijven de door ons opgestelde werkwijze. Zij zijn gebonden aan beroepsgeheim en verstrekken een VOG verklaring alvorens zij worden ingezet door de stichting. Elk  maatje krijgt begeleiding vanuit de stichting.

 

stichting noBru maatjesdienst logo site
stichting noBru maatjesdienst